fbpx

Активности около
Tryavna Hills

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗХОДКИ ОКОЛО КОМПЛЕКСА

Всички наши гости могат да се насладят на един приятен престой в комплекса, като го комбинират с посещения на интересни места в околностите. Ето и някои идеи:

ГРАДТрявна

Едно от местата, които можете да посетите, е гр. Трявна, намиращ се на 3км от комплекса, където  можете да видите много музеи, исторически забележителности или просто да се потопите в автентичната атмосфера на града, опитвайки от характерното за региона кафе на пясък.

СЕЛОБОЖЕНЦИ

На около 4 км пеша се намира и с. Боженци, до което може да стигнете през еко пътека, намираща се до комплекс Трявна Хилс. Времето на прехода е около 2 часа с нормално ходене, като маршрута минава през сенчеста гора през почти целия път.

КОМПЛЕКСЕТЪР

В ЕМО „Етър“ се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Тя съдържа 10 експоната и е една от богатите и добре организирани технически сбирки сред европейските музеи на открито. Намира се на около 20 мин с кола от комплекс Трявна Хилс.

ДРЯНОВСКИМАНАСТИР

Дряновският манастир е основан през ХІІ век, по времето на цар Калоян (1168 г. – 1207 г.). За първи път манастирът е построен на 2 км от мястото, на което се намира сега. През 1393 г. османските турци го изгарят до основи, през ХVІ век местните хора го възстановяват на другия бряг на реката, но и този път светата обител е разрушена. Намира се на близо 15 мин път с кола от Трявна Хилс.

ВЕЛИКОТЪРНОВО

Град Велико Търново е разположен в центъра на България, на половината път между София и Варна. На юг се издигат хладните северни склонове на Стара планина, а северно от града се простира обширната Дунавска равнина. В града можете да видите много забележителности, музеи и разбира се крепостта Царевец, която е една от атракциите там. Намира се на около 1 час с кола от комплекс Трявна Хилс.